Profil
Om Søren Madsen

Sørens interesse for den islandske hest startede tidligt i barndommen, hvor han fik lov at prøve søsterens islandske hest hjemme på marken. Han fik hurtigt blod på tanden og meget af fritiden blev derefter tilbragt sammen med de fascinerende dyr. Søren var også flittig konkurrencerytter som junior og ungrytter, og han red DM flere gange.


Island tiltrak og efter folkeskolen arbejdede Søren et år på gården Oddsstaðir, hvor han stod for tilridning og træning af gårdens heste.  Han red også gårdens hingst på Landsmót 2004 i ungdomsflokken med flotte resultater.

 

Siden vente Søren hjem til Danmark og færdiggjorde en HF eksamen. Al fritid gik i denne periode naturligvis med tilridning, træning og skoning af egne og andres heste.

Efter HF eksamenen vendte Søren atter tilbage til Island og begyndte sine studier ved Hólar University College i 2006 (for mere information se også http://www.holar.is/english/equine.htm ). I 2008 bestod han beridereksamenen med de højeste karakter der nogen sinde har været givet i Hólars historie.
Undervejs har han været et halvt år i praktik hos berideren Jakob Svavar Sigurðsson og blev hos ham yderligere et halvt år efter praktikken. Jakob er en af de bedste islandske kåringsryttere og ved Landsmót 2008 havde han blandt andet den bedste 6-års hingst. Søren hjalp Jakob med træningen af mange topheste og han lærte meget af Jakob omkring træning af kåringsheste og fremstilling ved kåring.

Den 22. maj 2009 afsluttede Søren det 3. år ved Hólar som er ridelæreruddannelsen . Og det vel og mærket med det højeste gennemsnit på 3. år, det bedste resultat for ridning/træning (reiðmennsku) og den bedste karakter for rideundervisning.
Det betød, at Søren løb med de præmier, som uddeles til 3. års elever: "Morgunblaðshnakkinn" (det højeste gennemsnit på 3. år). "Ástundarhestinn" (det bedste resultat i ridningen/træning) og "LH-styttuna" (for højeste karakter i rideundervisning).

Efter uddanelsen ved Hólar rejste Søren hjem til Jylland og grundlagde Debelmose Isheste.